Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Engelse Chrysalis in gesprek over verkoop radiotak

De Engelse mediagroep Chrysalis, eigenaar van de radiostations Heart en LBC in Londen, overweegt om haar radiotak te verkopen. Persbureau Reuters meldt dat het concern diverse aanbiedingen heeft gehad en dat er momenteel gepraat wordt met een privé investeringsmaatschappij. Om welke maatschappij het gaat is niet bekend.

Net als vele andere mediaconcerns kampt ook de radiotak Chrysalis al enkele jaren met teruglopende reclameomzetten. Het eerste half jaar van 2007 daalde de omzet van Chrysalis Radio met bijna 10% ten opzichte van het jaar daarvoor. In februari van dit jaar lied de raad van bestuur van Chrysalis dan ook doorschemeren dat de radiotak wel eens in de verkoop zou kunnen gaan. Dit besluit kwam nadat de poging van Chrysalis om de radiotak van de Guardian Media Group (Smooth Radio, Century FM en Real Radio) over te kopen mislukte.

Momenteel zou Chrysalis in gesprek zijn met een privé investeringsmaatschappij over de verkoop van de radiotak, die volgens analisten tussen de £170 en 200 miljoen (circa 250 tot 295 miljoen euro) kan gaan opleveren. Om welke investeringsmaatschappij het gaat en wanneer de verkoop rond zal zijn is nog niet bekend.

Chrysalis is momenteel eigenaar van negen radiostations, waaronder de popzender Heart (Londen, Birmingham en Nothingham), het Galaxy-netwerk (Birmingham, Manchester, Yorkshire en het noordoosten van Engeland), de praatzender LBC 97.3 alsmede LBC News 1152 in Londen. Laatstgenoemde zal binnenkort haar naam wijzigen in Sky News Radio. Daarnaast heeft Chrysalis nog een flink aandeel in een aantal regionale DAB-multiplexen. Hierop is het concern actief met de rockzender The Arrow. [RS/Radio.NL]