Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jetix slaagt niet in verlenging distributiedeal Frankrijk

Jetix Europe is er niet in geslaagd een belangrijke distributieovereenkomst in Frankrijk te vernieuwen. Onderhandelingen hierover zijn mislukt. Dat heeft de uitbater van kindertelevisiekanalen in Europa woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf handhaaft desondanks zijn financiele vooruitzichten. De onderhandelingen vonden plaats met het Franse Canalsat. Jetix zal na het aflopen van het huidige contract, op 14 december van dit jaar, niet meer te zien zijn op deze zender.

De onderneming probeert deze positie ‘om te keren’ en is alle opties aan het bekijken, ‘inclusief juridische stappen’. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in mei liet Jetix al weten middenin moeilijke onderhandelingen te zitten om een distributieovereenkomst in een belangrijke West-Europese markt te vernieuwen. Om welk land het ging, wilde het bedrijf toen niet kwijt.

Bestuursvoorzitter Paul Taylor van Jetix stelde toen in een interview met Betten ook al zijn vooruitzichten voor de omzet en het bedrijfsresultaat te handhaven, ongeacht de uitkomst van de gesprekken. ‘Onze vooruitzichten zijn flexibel genoeg om tegemoet te komen aan het al dan niet slagen van de onderhandelingen’, aldus Taylor destijds.

Jetix Europe, het voormalige Fox Kids Europe, denkt dat de omzet in het huidige, gebroken boekjaar 2006/07 een vlakke tot lage enkelcijferige groei zal tonen. De onderneming ziet daarnaast een lage tot midden enkelcijferige groei van het bedrijfsresultaat voor amortisatie en afschrijvingen (EBITDA).

In het daaropvolgende boekjaar, 2007/08, zal de omzet dalen met 10% tot 15%, zo verwacht Jetix. Er is vanwege het beperkte zicht nog geen verwachting afgegeven voor het bedrijfsresultaat in 2008.

Volgens bestuursvoorzitter Taylor verlopen onderhandelingen over de vernieuwing van distributieovereenkomsten altijd ‘zwaar’. Alle contracten zullen op een gegeven moment vernieuwd moeten worden. Dit valt echter nooit samen op hetzelfde moment. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten