Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Llink stapt uit pensioenfonds

Llink stapt uit pensioenfonds PNO Media als het beleggingsbeleid van dit fonds niet op zeer korte termijn verandert. De directie en medewerkers van de omroep kunnen zich niet vinden in de beleggingsstrategie van het pensioenfonds. “PNO Media beroept zich erop te investeren met inachtneming van de door PNO Media opgestelde Code Maatschappelijk Verantwoord Beleggen”, aldus Anna Visser, directeur van Llink in een persbericht.

“Wapenhandel, mensonterende arbeidsomstandigheden en bedrijven die buitenproportionele milieuvervuiling veroorzaken vallen naar onze mening niet onder die code.” Llink wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Hierbij sluit de huidige bedrijfsvoering van het pensioensfonds van PNO Media niet aan. Llink is de eerste omroep die zich openbaar uitspreekt over het verplichte collectieve pensioenfonds van de Nederlandse Publieke Omroep.

Maandag 11 juni bracht weblog GeenStijl het nieuws dat PNO Media belegt in omstreden ondernemingen als China Coal Energy, BAE en Halliburton.

“Ruim twee maanden geleden hebben wij om opheldering gevraagd bij PNO Media. Ons werd medegedeeld dat het pensioenfonds uitsluitend belegt in verantwoorde bedrijven. Nader onderzoek wijst uit dat PNO Media wel degelijk investeert in onaanvaardbare ondernemingen. Indien PNO Media niet op korte termijn aan haar eigen Code Maatschappelijk Verantwoord Beleggen voldoet en deze code waar nodig aanscherpt, zullen wij alle mogelijke wegen bewandelen om onze pensioenen onder te brengen bij een organisatie die daadwerkelijk volgens de maatstaven van het maatschappelijk verantwoord ondernemen opereert.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten