Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Marathonuitzending ‘Live Earth’ bij Publieke Omroep

Nederland 3 en 3FM staan op zaterdag (7 juli) een dag en een nacht lang in het teken van ‘Live Earth’. Vanaf de verschillende podia in diverse wereldsteden wordt met optredens van artiesten als Madonna, The Police, Black Eyed Peas en andere artiesten van wereldformaat aandacht gevraagd voor het klimaatprobleem.

NOS en BNN zijn verantwoordelijk voor de marathonuitzending. Naast live schakelingen met onder andere Filemon Wesselink vanuit New York en Brecht van Hulten uit Londen, is er ook een Nederlandse component van dit initiatief in Amsterdam.

Live Earth in Amsterdam
Live vanuit het Amsterdamse Westerpark presenteren onder andere Dolf Jansen, Sophie Hilbrand, Giel Beelen en Froukje Janssen het publieksevenement Live Earth Alert. Artiesten die optreden zijn Fedde le Grand en Ali B.

Voorafgaand aan zaterdag 7-7-7 zal op radio en televisie veel aandacht voor het klimaat zijn bij onder andere BNN, VPRO, Linkk en de KRO.

Klimaat op radio
De 3FM uitzending van Live Earth start 7 juli om 08:00 uur en gaat door tot de volgende morgen 06:00 uur. BNN en NOS verzorgen gezamenlijk de uitzendingen vanuit New York, Rio de Janeiro, Londen, Hamburg, Johannesburg, Shanghai, Tokyo en Sydney. En vanuit Live Earth Alert in Amsterdam. Op 8 juli zendt 3FM de best-of Live Earth uit. Ook op Radio 1, -2 en 4 zal extra aandacht zijn voor het klimaat. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten