Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Opvolger Tien gaat RTL 8 heten

De nieuwe tv-zender die Tien opvolgt, gaat definitief RTL 8 heten. “Ik heb nog even gedacht aan RTL Plus, maar uiteindelijk leek me een naam met een cijfer toch beter”, zegt RTL-baas Fons van Westerloo zaterdag in De Telegraaf. De Talpa-zender Tien blijft voorlopig nog gewoon uitzenden. Op 26 juli geeft RTL Nederland een presentatie, waar meer duidelijk moet worden.

De voormalige SBS-directeur heeft niet voor de ‘ontbrekende’ 6 gekozen, naast RTL 4, 5 en 7. “Dat kan ik mijn vrienden bij SBS 6 niet aandoen. Dat zou ook van een enorme arrogantie getuigen. En er is volgens mij geen zender in Nederland met een 8 in de naam”, verklaart Van Westerloo.

Deze week kwamen RTL Group en Talpa Media tot een overeenkomst. RTL neemt diverse televisieactiviteiten over van het mediabedrijf van John de Mol, waaronder het eredivisievoetbal. Talpa Media krijgt een aandeel van 26,3 procent in het nieuwe RTL Nederland. Het personeel van Tien wordt ontslagen. Voor hen is er een sociaal plan. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten