Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio West wordt zeezender op 31 augustus

Op 31 augustus 1974 stopten de zeezenders Radio Veronica en Radio Nordsee International hun uitzendingen. Aan één van de meest tot de verbeelding sprekende episodes in de radiogeschiedenis was een eind gekomen. Op 31 augustus, 33 jaar na dato, zend Radio West een 4 uur durend live programma uit vanaf de driemaster ‘Minerva’ dat als een tijdelijk zendschip voor de boulevard van Scheveningen voor anker zal gaan.

Het radioprogramma is een ode aan de radio in het algemeen en met een vette (nostalgische) knipoog naar de periode van de zeezenders. Maar ook het huidige radiolandschap zal in de uitzending niet ontbreken. Initiator van dit radiofestijn is Radio West programmamaker Paul Waayers van het radioprogramma Hot Talk, elke vrijdagavond tussen 21:00 en 23:00. [Radiowereld.NL]