Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radiozender organiseert wereldrecord met 1700 gitaristen

Een Amerikaans radiostation uit Kansas City was afgelopen weekend heel even wereldnieuws. KYYS (99.7 FM) organiseerde een wereldrecordpoging samen met bijna zeventienhonderd gitaristen. De gitaristen speelden tegelijkertijd ‘Smoke on the water’ van Deep Purple, het welbekende nummer uit de jaren zeventig. Voor velen van hen was dit het eerste nummer dat zij ooit op de gitaar leerden spelen.

Zelfs vanuit Duitsland waren er deelnemers naar Kansas City afgereisd om daar in een honkbalstadion aan de recordpoging deel te nemen. Het oude record stond op 1323 deelnemers en stamde uit 1994.

Volgens de eerste schattingen speelden zondag 1683 mensen het herkenbare loopje op hun al dan niet akoestische gitaar. Tanna Guthrie, de ochtend deejay van KYYS (99.7 FM), die de recordpoging organiseerde zal een deelnemerslijst en foto- en videomateriaal naar de uitgever van het Guinness Book of World Records sturen om het record zijn officiële status te geven. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten