Zoeken
Sluit dit zoekvak.

The Game komt voor de rechter

De Amerikaanse rapper The Game is maandag opgepakt wegens bedreiging en het in het bezit hebben van een vuurwapen. De 27-jarige rapper moet dinsdag voorkomen.

(Novum/AP) – De Amerikaanse rapper The Game is maandag opgepakt voor bedreiging en het bezit van een vuurwapen. De 27-jarige rapper raakte in februari verwikkeld in een gevecht waarbij hij een basketbalspeler sloeg en hem bedreigde met een pistool.

The Game, wiens echte naam Jayceon Terrell Taylor luidt, werd in mei al gearresteerd toen de politie zijn huis in de stad Glendale in de staat Californië doorzocht. Hij werd daarna vrijgelaten toen hij een borg van 37 duizend euro betaalde.

De rapper wordt ook aangeklaagd voor het vertonen van zijn wapen in het bijzijn van een politieagent. Als The Game schuldig wordt bevonden, dan hangt hem een celstraf van vijf jaar boven het hoofd. Hij moet dinsdag voorkomen in Los Angeles.

De rapper werd in 2005 bekend met nummers als ‘How we do’, ‘Hate it or love it’ en ‘Put you on the game’. Hij werkte samen met collega’s als Mary J. Blige, 50 Cent, Eminem en Dr Dre. The Game heeft een eigen schoenenlijn, genaamd Hurricanes.

[Novum]