Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Paris voelt zich goed in de cel

Paris Hilton heeft de eerste uren van haar celstraf overleefd. De hotelerfgename, die 23 dagen moet zitten, voelde zich goed na haar eerste nachtje in de bak.

(Novum/AP) – Paris Hilton heeft de eerste uren van haar celstraf met gemak overleefd. De hotelerfgename, die een straf van 23 dagen moet uitzitten voor rijden zonder geldig rijbewijs, voelde zich goed na haar eerste nachtje in de gevangenis in Los Angeles. Dat heeft haar advocaat Richard A Hutton verklaard.

Volgens Hutton zou de komende tijd wel eens een leerzame periode kunnen zijn voor zijn cliënte. “Ze wil deze periode gebruiken om na te denken en te kijken wat ze kan doen voor de wereld. Ik hoop ook dat de mening van mensen over Paris zal veranderen door deze gevangenisstraf.”

Hilton meldde zich zondagavond bij het cellencomplex, nadat ze eerder op de avond nog de MTV Movie Awards had bezocht. Ze werd vervolgens opgesloten op een speciale afdeling voor veroordeelde politici, politieagenten, beroemdheden en andere bijzondere gevangenen. Paris zit alleen op een cel, die ze maximaal een uur per dag mag verlaten om te luchten, te bellen, te douchen en televisie te kijken.

Haar verblijf op de afdeling zorgde voor veel kritiek, omdat de 26-jarige blondine een voorkeursbehandeling zou krijgen. Volgens haar advocaat is dat echter niet automatisch beter. “Als ze een normale burger zou zijn, zou ze bij anderen gevangenen worden geplaatst. Dan zou ze met dertig, veertig, vijftig andere vrouwen op een slaapzaal hebben gelegen en zou de tijd veel sneller voorbijgaan”, denkt hij. “Eigenlijk wordt ze nu gestraft voor het feit dat ze een beroemdheid is.”

De woordvoerder van Paris verklaarde eerder dat het feit dat ze 23 uur per dag alleen is in de gevangenis uniek is. “Het geeft haar de tijd om na te denken en er iets van op te steken. Normaal is Paris namelijk nooit alleen, er gebeurt altijd iets om haar heen.”

[Novum]