Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sophie Loren boos op Quentin Tarantino

Quentin Tarantino heeft zich de woede op de hals gehaald van filmdiva Sophia Loren door de Italiaanse filmindustrie deprimerend te noemen. “Hoe durft hij?”

Quentin Tarantino heeft zich de woede op de hals gehaald van de Italiaanse filmdiva Sophia Loren. De Amerikaanse filmmaker heeft zich in een Italiaans televisieblad laten ontvallen de filmindustrie in Lorens thuisland ‘deprimerend’ te vinden. “Hoe durft hij zo over de Italiaanse cinema te praten als hij al niets weet van de Amerikaanse cinema”, sneerde Loren daarop tijdens een persconferentie op een Italiaans-Australisch filmfestival in Sydney, zo meldt persbureau Reuters.

Tarantino staat bekend als groot fan van oude Italiaanse films, maar zijn liefde gaat niet op voor hedendaagse producties. “Nieuwe Italiaanse films zijn gewoon deprimerend. Ze lijken ook allemaal op elkaar. Ze gaan over opgroeiende jongetjes, of opgroeiende meisjes, of een koppeltje dat een crisis doormaakt, of debielen die op vakantie gaan”, zei de filmmaker in het blad Sorrisi & Canzioni.

Naar aanleiding van de opmerking stonden de Italiaanse kranten maandag bol van het commentaar op de Amerikaan. Zo schrijft de krant L’Unita dat Tarantino zelf een debiel is en noemt filmmaker en acteur Marco Bellocchio hem stompzinnig. La Repubblica oordeelt dat als de Italiaanse filmindustrie niet meer is wat hij was, Tarantino dat ook niet is. “Hij is niet langer de Tarantino die ‘Pulp fiction’ maakte”, vindt de krant.

De opmerking van Tarantino kwam precies een maand nadat bekend werd dat hij later dit jaar op het filmfestival van Venetië een serie spaghettiwesterns, de bijnaam voor de Italiaanse westerns die in de jaren zestig en zeventig ongekend populair waren, gaat presenteren. De nieuwste film van Tarantino, ‘Death proof’, draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]