Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Relschopper voetbal meldt zich na tv-programma

Een verdachte van de ongeregeldheden rond de voetbalwedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Marokko heeft zich bij de politie gemeld, nadat dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht werd besteed aan de zaak. Na de uitzending kwamen daarnaast veertien tips binnen, laat de politie woensdag weten. Of deze tips leiden tot aanhoudingen van andere relschoppers moet nog blijken.

Tijdens de oefenwedstrijd in Tilburg eind mei gooiden Marokkaanse supporters flessen, stoelen en aanstekers naar stewards en ballenjongens. Na de wedstrijd renden de supporters het veld op en werden reclameborden en stoelen vernield. Ook staken ze vuurwerk af in het stadion.

Tijdens en direct na de wedstrijd pakte de honderd man sterke politie 26 verdachten op. In de periode tussen de wedstrijd en de uitzending op televisie werd nog één verdachte opgepakt. Allen zijn inmiddels vrijgelaten, maar blijven verdacht. Wanneer zij moeten voorkomen, is nog niet bekend. De man die zich meldde na de uitzending op televisie is opgepakt. In totaal zijn daarmee 28 verdachten aangehouden.

De politie vroeg de kijkers in de uitzending van Opsporing Verzocht of zij de relschoppers herkenden van foto’s en video-opnamen, die tijdens de ongeregeldheden werden gemaakt. Volgende week dinsdag besteedt het opsporingsprogramma opnieuw aandacht aan de rellen rond de oefenwedstrijd. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten