Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rik Hoogendoorn met ruzie weg uit Sesamstraat

Rik Hoogendoorn gaat weg uit Sesamstraat. De acteur staat op straat na een ruzie over herhalingsrechten. Neef Rik, zoals hij in het kinderprogramma heet, is nog tot september volgend jaar in Sesamstraat te zien. Hoogendoorn speelde vijftien jaar in het programma, maar van een vriendelijk afscheid is geen sprake. De acteur sleept zijn voormalige werkgever voor de rechter om tot een afvloeiingsregeling te komen.

De 49-jarige Hoogendoorn had een conflict met de NPS over de herhalingsrechten van Sesamstraat. De NPS wilde dat de Sesamstraat-acteurs een contract ondertekenden waarin zij hun rechten opgaven. Hoogendoorn wist dit te voorkomen en daarop werd er een compromis gesloten voor de groep.

Afgesproken werd dat de NPS de serie tot september 2008 onbeperkt mag herhalen. Daarna zouden de partijen opnieuw gaan onderhandelen. Een maand na het ondertekenen van het nieuwe contract gaf de NPS Hoogendoorn te kennen dat hij niet langer welkom is op de set.

Rik Hoogendoorn speelde verder in tv-series als Kees & Co en Samen. De laatste vijf jaar presenteerde hij de intocht van Sinterklaas, als opvolger van zijn voormalige Sesamstraat-collega Aart Staartjes. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten