Search
Close this search box.

Studio Brussel op Rotterdamse kabel maar niet in Dordrecht

De Vlaamse alternatieve popzender Studio Brussel zal met ingang van 3 juli ook via het Rotterdamse kabelnet te beluisteren zijn. Daarmee krijgt de zender weer wat uitbreiding in ons land. UPC zal de zender, die zwaarwegend was geadviseerd door de Rotterdamse Programmaraad, doorgeven op kanaal 98.1 MHz. Dit gebeurt echter niet in Zuid-Holland-Zuid ondanks een positief advies.

Studio Brussel wordt in Dordrecht en omgeving (ZHZ) níet aan het kabelaanbod toegevoegd. De programmaraad had Studio Brussel daar in het standaardpakket (niet dwingend) geadviseerd en ook nog eens in kanaaldeling met de Tweede Kamerlijn.

UPC had de zender echter makkelijk door kunnen geven omdat de kabelfrequentie 98.1 MHz. daar ook beschikbaar is vanaf juli. UPC schakelt deze frequentie echter geheel uit voor ZHZ en wijkt op dit punt van het positieve maar vrijblijvende advies af. [JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten