Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Studio Dolfijn FM aan de Caribische Zee

Het heeft enige tijd geduurd maar deze week is het Curacaosche radiostation Dolfijn FM eindelijk verhuisd naar een nieuw onderkomen. Op zich niet spannend maar Dolfijn FM heeft nu een studio aan het strand van Curacao. Bijna vijf jaar lang werden de uitzendingen van het radiostation verzorgd vanuit de studio’s op Berg Altena in Willemstad.

Vanaf deze week worden de programma’s vanaf Sea Aquarium Beach uitgezonden. Het studio-complex bevindt zich naast het podium van de ook in Nederland inmiddels bekende strandclub Mambo Beach.

“Het kon ons niet snel genoeg gaan,” zegt directeur Enrico Stenacker, “Soms werden we wat ongeduldig maar het gaf ons wel mooi de tijd om de studio’s in te richten zoals wij dat willen met de allernieuwste snufjes op radio-gebied. Behalve dat het een mooie plek is om radio te maken hadden we vorig jaar al nieuwe apparatuur aangeschaft – ‘het beste van het beste’ – en de radiomakers wilden daar snel mogelijk mee gaan werken.”

Dolfijn FM is niet het eerste radiostation wat een studio heeft aan het strand. Op veel plekken in de wereld is dat al jaren het geval, in Zuid-Frankrijk, aan de costa’s in Spanje, in Florida en California. En nu op Curacao.

Het nieuwe onderkomen past bij Dolfijn FM, aldus Stenacker. “Het klopt perfect met onze uitstraling – we zijn een ‘feel-good’ radiostation en waar beter dan op het strand voel je je het lekkerst?” Stenacker verwacht veel aanloop. “We zitten op het strand en het publiek kan zo bij ons naar binnen kijken in de studio. Ook zitten we dichter bij de optredens en evenementen die plaatsvinden op Mambo Beach. De artiesten kunnen dan tijdens hun soundcheck meteen even binnenlopen of wij naar buiten voor een interview.”

Er gaan dit jaar weer een aantal grote evenementen plaatsvinden op het eiland waarbij Dolfijn FM betrokken zal zijn. Naast de optredens van tal van artiesten – lokaal en internationaal – is Dolfijn FM in de maanden juli en augustus de officiele media-partner van de derde editie van de ‘Caribbean Heineken Green Synergy DJ Competition’.

Zo zullen de finales live worden uitgezonden vanaf het strand. “We gaan met dit evenement weer radio-geschiedenis maken. Het wordt dit jaar nog groter. Net als wij”, grapt de Dolfijn FM-directeur die zijn zolderkamer in Willemstad maar wat graag verruilt voor het uitzicht op de Caribische Zee. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten