Humberto Tan zoekt haas voor marathon bij 538

Radio 538 presentator Humberto Tan gaat op zoek naar zijn persoonlijke haas voor de marathon van Beijing. Tan, die de komende weken het radioprogramma ‘Evers staat op’ van Edwin Evers overneemt in de ochtend tussen 06.00 en 10.00 uur, loopt 21 oktober mee tijdens de marathon in de Chinese hoofdstad.

De sportpresentator gaat tijdens de ochendshow op Radio 538 op zoek naar iemand die met hem meeloopt en die hem in de voorbereidingen coacht voor de marathon, die ook wel ‘de hel van Beijing’ wordt genoemd. Op 18 augustus komen de kandidaat-hazen voor een eerste selectieronde samen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Met de overgebleven kandidaten wordt de training gestart.

De 41-jarige Tan kijkt niet alleen naar loopkwaliteiten van de kandidaten, maar bekijkt ook welke haas hem mentale steun kan bieden. In de laatste week van augustus wordt de winnaar bekendgemaakt.

Humberto Tan werd bekend als presentator van Studio Sport. Hij zit momenteel bij Tien, maar verhuist waarschijnlijk met het eredivisievoetbal mee naar RTL.
Evers in Beijing
In de zomer van 2008 presenteert Edwin Evers tussen 8 en 24 augustus zijn ochtendprogramma vanaf de 29ste Olympiade in Beijing. Dit is de vijfde keer dat Evers een radioprogramma maakt vanaf de Olympische Spelen. De eerste uitzending kwam in 2000 vanuit Sydney, daarna volgden Salt Lake City, Athene en Turijn. [Radio.NL/Novum]