Juize.FM bestaat drie jaar

Juize.FM, het hip-hop en R&B zusje van Radio 538, viert deze week alweer haar derde verjaardag. 18 juli is het namelijk precies drie jaar geleden dat het Radio 538 programma Juize uitgroeide tot volwaardig radiostation. Juize.FM was aanvankelijk alleen via internet te beluisteren, maar is nu bijna overal via de kabel te ontvangen.

In 1999 startte Radio 538 met het door Niels Hoogland gepresenteerde hiphop- en R&B-programma Juize. Op 18 juli 2004 werd als spin-off van dit programma het radiostation Juize.FM opgericht. Juize.FM is precies een jaar na de start begonnen met gepresenteerde programma’s, onder andere door Hoogland, die zijn dagelijkse radioprogramma voor Radio 538 opgaf om zich naast zijn functie als Program Director van Radio 538, Juize.FM en Radio 10 Gold, toe te leggen op de uitbreiding van Juize.FM. [Radiowereld.NL]