Eric van Stade nieuwe topman SBS

Eric van Stade is per 1 augustus benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur en Algemeen Directeur van SBS Broadcasting (SBS). In deze functie krijgt Van Stade de eindverantwoordelijkheid voor alle media- en amusementsactiviteiten die onder de paraplu van SBS in Nederland worden verricht. Dit betreft televisie, gedrukte uitgaven en elektronische en andere media.

SBS Broadcasting, onderdeel van ProSiebenSat.1 Media AG, bezit in Nederland momenteel drie Nederlandse commerciële televisiezenders (NET5, SBS 6 en Veronica), alsmede Veronica Uitgeverij, die onder meer de televisiegids Veronica Magazine uitgeeft. Daarnaast maken ook Veronica Litho, SBS Productions en de teletekstbedrijven SBS Text VOF en Veronica/Jetix Text VOF deel uit van het bedrijf.

Eric van Stade geeft in zijn nieuwe functie leiding aan het directieteam van SBS dat verder bestaat uit André Kreuzen (zakelijk directeur/adjunct algemeen directeur) en Peter Vertregt (commercieel directeur). Van Stade, die al sinds begin 2005 als programmadirecteur deel uitmaakt van de directie van SBS, zal naast zijn taken als voorzitter van de Raad van Bestuur ook verantwoordelijk blijven voor de programmaportefeuille. [Radiowereld.NL]