Zoek
Sluit dit zoekvak.

BNR hekelt Radio 1

Hoofdredacteur Paul van Gessel van BNR Nieuwsradio heeft uitgehaald naar Radio 1. Voorafgaand aan de nieuwe programmering van BNR hekelt Van Gessel de verzuiling van Radio 1. Hij zegt dat er ‘mooie dingen’ in de programmering van Radio 1 zitten, maar ook veel lelijke. Hij noemt de zender volgens Reclameweek de laatste speeltuin van de verzuiling en ziet het als zegening dat BNR het station zelf kan inrichten, zonder met achttien omroepbazen rekening te hoeven houden.

Tegelijkertijd komt het nieuws dat de Ster een spotje van BNR Nieuwsradio heeft geweigerd. In het spotje werd de nieuwe programmering van het commerciële station aangeprezen. Van Gessel noemt het weigeren van de spot ‘abject, kinderachtig en te absurd voor nog een woord’, zo zegt hij in de Telegraaf. Overigens weigert de Ster altijd spotjes van concurrenten. Media-organisaties als SBS en RTL doen dat ook.

BNR Nieuwsradio start vandaag met zijn nieuwe, horizontale programmering die meer variëteit biedt aan de luisteraars. BNR Nieuwsradio gaat bovendien in de presentatie met vaste anchors werken op vaste tijdstippen, waardoor de herkenbaarheid voor de luisteraars toeneemt. Door de nieuwe programmering zal de omloopsnelheid van het nieuws bij BNR flink omhoog gaan. [Radiowereld.NL]