Search
Close this search box.

Emmy voor Sopranos en Al Gore

The Sopranos heeft zondag de Emmy voor de beste dramaserie gekregen en dat is opmerkelijk, omdat de serie niet meer op de televisie is. Het is slechts een keer eerder gebeurd dat een serie die is afgelopen een Emmy, de hoogste Amerikaanse televisieonderscheiding, kreeg. Dat was in 1977, toen Upstairs, Downstairs werd bekroond. The Sopranos hield er in juni na zes seizoenen mee op.

De Britse komiek Ricky Gervais kreeg de Emmy voor beste acteur in een comedyserie (Extras) en zijn landgenote Helen Mirren werd uitgeroepen tot beste actrice in een miniserie of film (Prime Suspect). America Ferrera kreeg een Emmy voor Ugly Betty, waarin ze de titelrol speelt. 30 Rock kreeg de prijs voor de beste comedyserie.

Current TV
De voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore heeft zondag een Emmy Award in ontvangst genomen voor zijn televisiezender Current TV. De zender won de nieuwe Emmy voor ‘beste interactieve televisie’. Current TV richt zich op een jong publiek en zendt naast professionele producties veel materiaal van kijkers uit.

De Emmy’s werden uitgereikt in Los Angeles. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten