Zoek
Sluit dit zoekvak.

Howard Stern na twee jaar weer tevreden over eigen show

Als je nu aan Howard Stern vraagt naar zijn favoriete radioshow, dan antwoordt hij heel verassend: “The Howard Stern Show op satellietradio”. In een recent interview met ‘The Associated Press’ liet de ‘King of all media’ weten, na twee jaar Sirius Satellite Radio weer tevreden te zijn over zijn eigen radioshow. Dit in tegenstelling tot zijn laatste jaren op aardse radio, toen zijn show ‘gesteriliseerd’ en gecensureerd werd.

“Ik weet dat de show grappiger is. Als ik ‘m aanzet is het grappig. Het is een goede show en ik ben er trots op”, zo verklaart Stern. “En als je een grap maakt, wordt de clue tenminste niet weg gepiept.

Succes
Bijna twee jaar na zijn overstap van aardse radio naar satellietradio, is Stern tevreden. Hij geniet van de opmars van satellietradio en de problemen die zijn oude vijanden als CBS Radio en Don Imus. Met nog drie jaar te gaan onder zijn contract, ter waarde van $500 miljoen, denkt hij al na over een eventuele verlenging hiervan. Hij is er trots op dat het aantal abonnees van Sirius sinds zijn komst gestegen is van 600.000 naar 8 miljoen. Stern geeft toe dat hij voor zijn debuut op satellietradio flink gebluft heeft in de media over het succes van satellietradio. “Niet dat ik het niet verwacht had, maar niet zo snel. Dit is belachelijk.”

Leedvermaak
Op 16 december is het precies twee jaar geleden dat Stern afscheid nam van aardse radio. Moe van alle overheidsregels en het geruzie met zijn bazen, sloot de shockjock een vijfjarig contract met Sirius. Vooralsnog heeft hij hier geen spijt van gehad. Desondanks houdt Stern aardse radio nog nauwlettend in de gaten, al is dat meer als leedvermaak. Hij genoot dan ook van de problemen die CBS Radio ondervond na zijn vertrek. Van het debacle David Lee Roth (de opvolger van Stern in New York City) tot de recente commotie rondom Don Imus, die ontslagen werd omdat hij een overwegend zwart damesteam van een universiteit uitmaakte voor ‘hoeren met kroesharen’.

“Ik wil niet dat het slecht met iemand gaat”, zegt Stern sarcastisch voordat hij in lachen uitbarst. Het moge duidelijk zijn dat Stern en Imus alles behalve vrienden zijn. Beide heren kennen elkaar nog van 66 WNBC in New York City, waar Stern begin jaren ’80 in de middag te horen was. Imus had een ochtendprogramma bij diezelfde zender en al vanaf dag één botert het niet tussen beide heren.

Hij verbaast zich erover dat Citadel Imus heeft aangetrokken voor de ochtend op de talkzender 77 WABC in New York City. “Ik denk niet dat hij relevant is”, verklaart Stern. “Binnen een week haken de luisteraars af. Het is net als een rodeo. Hoe lang kun je de stier berijden. Kijk maar eens hoe lang je naar Imus kunt luisteren. Klok dat maar eens. Je gaat over je nek en je wordt er misselijk van.”

Verjaardag
Ondertussen maakt Stern zich op voor zijn tweede verjaardag bij Sirius. Vanaf 17 december zullen de luisteraars getrakteerd gaan worden op het levensverhaal van de King of alle media. In de ‘History of Howard Stern’ zal de periode van 1954, zijn geboorte, tot 1985, toen hij ontslagen werd bij WNBC, belicht gaan worden. Daarmee is de tijdslijn gelijk aan zijn autobiografie ‘Private Parts’. Maar dat zal de pret niet drukken, want de echte Stern fan blijft hier van smullen. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten