Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 19 december 2007

De samenvattingen van de eredivisiewedstrijden op zondag zijn vanaf volgend voetbalseizoen om 20.00 uur in plaats van 19.00 uur te zien. Dat schrijft de nieuwe televisietender voor, die maandag door de Eredivisie CV is gepubliceerd. ‘De belangrijkste reden voor deze wijziging is om betaaltelevisie aantrekkelijker te maken’, aldus directeur Alex Tielbeke van de ECV.

‘In vergelijking met het buitenland blijft de Nederlandse markt in dat opzicht achter.’ Lees verder

Eredivisie
Geïnteresseerde mediabedrijven hebben maandag de nieuwe televisietender van de Eredivisie CV ontvangen. Zij hebben de komende weken de tijd om te bieden op de verschillende pakketten. Op 17 januari wordt de eerste ronde met biedingen verwacht. Hierna kan de ECV ervoor kiezen om die biedingen ter goedkeuring aan de clubs voor te leggen of geïnteresseerde partijen tot een nieuwe biedingsronde uit te nodigen. Medio februari moet de volledige procedure zijn afgerond. Lees verder

Afgewezen
Holland Doc gaat films die draaien op de tweede editie van het Festival Van De Afgewezen Film vertonen. Het festival is van 13 tot en met 16 maart volgend jaar. Het digitale themakanaal zendt de producties tussen 29 maart en 4 april uit, aldus een woordvoerder van het festival maandag. Ook is er dagelijks een Journaal van de afgewezen film, met interviews, sfeerbeelden en het laatste nieuws van het festival. Lees verder

Betaalkanaal
De Eredivisie CV overweegt, als mogelijk alternatief voor de exploitatie van de live televisierechten voor de eredivisiewedstrijden, een eigen betaalkanaal op te zetten. Dat zei directeur Alex Tielbeke maandag na de publicatie van de nieuwe televisietender. Een eigen betaalkanaal, voor de live-wedstrijden, is een van mogelijkheden die in het tenderdocument wordt geboden. Naast het bieden op de live-pakketten kunnen betaalpartijen aangeven welke voorwaarden en condities voor de doorgifte van een dergelijke eigen exploitatie zouden gelden. Lees verder

Samenvattingen
RTL Nederland vreest dat door het verplaatsen van de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden op zondag van 19.00 uur naar 20.00 uur te veel wordt gemorreld aan een instituut. Dat zegt woordvoerder Jaap Paulsen van RTL Nederland in een reactie op de nieuwe televisietender. Lees verder

Radio 2
Carice van Houten, Antonie Kamerling, Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen en Monic Hendrickx lezen op eerste kerstdag op Radio 2 de hele dag persoonlijke herinneringen van luisteraars bij platen uit de top 2000 voor. Dat maakte de zender dinsdag bekend. Geschikte verhalen worden opgenomen in het Top 2000 Verhalenarchief. Daarnaast worden persoonlijke herinneringen die een goed tijdsbeeld schetsen bewaard in het Nationaal Archief in Den Haag. Alle ingestuurde verhalen zijn te lezen op de top 2000-site. Lees verder

BBC
De BBC werkt aan een nieuwe website. Sinds enkele dagen staat een bètaversie online. Het is tien jaar geleden dat de BBC met een eerste internetsite online kwam. De nieuwe website zal een groot aantal nieuwe mogelijkheden kennen. Zo kunnen internetters de site aanpassen aan hun wensen. Er is een bètaversie van de nieuwe site online waar internetters alvast kennis kunnen maken met de vernieuwingen en er hun reactie op kunnen geven. De veranderingen aan de website maken onderdeel uit van een plan om de BBC-programma’s makkelijker toegankelijk te maken. De Britse staatsomroep ligt al een tijdje onder vuur. Het instituut zou te duur zijn. Er moeten programma’s en arbeidsplaatsen geschrapt worden. Lees verder

Musicaltalent
De AVRO heeft de smaak van het zoeken naar musicaltalent te pakken. De omroep vond een Evita voor de gelijknamige musical en gaat nu op zoek naar een Jozef voor een nieuwe productie. Dat maakte de AVRO dinsdag bekend. Lees verder

StuBru
De Standaard steunt net als vorig jaar Music for life, de actie van Studio Brussel en het Rode Kruis voor meer zuiver water in de wereld, en leent daarom fotograaf Michiel Hendryckx uit. StuBru maakt van woensdag 19 december tot en met maandag 24 december non-stop radio om geld in te zamelen voor de Rode Kruisprojecten voor meer zuiver water. Lees verder

KPN
Als de trend tot eind van dit jaar doorzet zullen bijna een half miljoen tv-kijkers door KPN bediend worden. Dat is ongeveer 8% van de totale Nederlandse televisiemarkt. Dat stelde financieel topman Marcel Smits van KPN tijdens een interview in Noordwijkerhout. Volgens Smits zijn de inkomsten op deze markt belangrijk voor het bedrijf, omdat ze de teruglopende verdiensten bij de vaste telefoonlijnen kunnen compenseren. Lees verder