Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Brudio Stussel gooit alle radiowetten overboord

De Vlaamse alternatieve jongerenzender Studio Brussel viert op 1 april 2008 haar 25ste verjaardag. Speciaal hiervoor zal het station deze week alle radiowetten overboord gooien en uit gaan zenden onder de naam ‘Brudio Stussel’. Luisteraars maken daar bij kans op diverse prijzen. Tevens zal Brudio Stussel elke late avond te bewonderen zijn op Canvas.

Studio Brussel ging op 1 april 1983 van start. Paul De Wyngaert had daarbij de eer het spits af te bijten. De eerste plaat die hij in mocht starten was ‘Rendez-vous’ van Pas de Deux. In eerste instantie was het station alleen in de regio Brussel te ontvangen via de zwakke frequentie 102.8 FM en de middengolffrequentie 1512 AM. Pas later was StuBru, zoals het station ook wel eens genoemd wordt, in geheel Vlaanderen te ontvangen. Ook zond het station maar een paar uur per dag uit en richtte het zich in eerste instantie op ‘Brusselse Vlamingen en pendelaars in de omstreken’. Pas sinds eind jaren ‘80 is Studio Brussel een echte jongerenzender. Een gedetailleerd overzicht van de geschiedenis van het station is te vinden op stubru.be.

Om te vieren dat Studio Brussel 25 jaar bestaat, zal de zender vanaf morgen (dinsdag) tot en met dinsdag 1 april alle radiowetten overboord zetten. Onder de naam ‘Brudio Stussel’ zal het station alle regels aan de ‘fuck-me-botjes’ lappen. In die week zal de programmering dan ook volledig om gaan en worden er nieuwe duo’s gevormd op de zender. Ook zal Brudio Stussel op televisie te volgen zijn. Elke avond tussen 23.40 en 2 uur zullen ochtenddeejay Peter van de Veire en Sam De Bruyn live te bewonderen zijn op Canvas.

Natuurlijk trakteert het jarige Studio Brussel ook, want wie tijdens de Brudio Stussel week ook 25 jaar wordt maakt kan op mooie prijzen. Tevens geeft het station een droomreis voor 25 personen weg aan diegene die de actieweek op een zo originele, eigenwijze en vooral grootse manier wereldkundig weet te maken.

Ook speelt muziek een belangrijke rol bij het 25-jarig bestaan van Studio Brussel. Zo zal de zender zaterdag een Top 80 van de jaren ’80 gaan uitzenden en zondag een Top 90 van de jaren ’90. Daarnaast zal Siska Schoeters in ‘Rendez-Vous’ 25 weken lang terugblikken op de muziekgeschiedenis van het station en praten met oud medewerkers. Elke week zal daarbij een ander jaar aan bod komen. Tevens zijn 25 Belgische artiesten speciaal voor dit project gevraagd een nummer uit de muziekgeschiedenis van de afgelopen 25 jaar te coveren. Elk jaar komt één keer aan bod. In Rendez-vous is dan ook een gesprek met de artiest te horen, alsmede een fragment van de originele versie en de cover. Rendez-vous is elke woensdag tussen 13 en 14 uur en op zondag tussen 12 en 13 uur te horen. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten