Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Column Jeroen van Inkel: DJ’s versus presentatoren

Radio.NL Opinie vraagt om de mening van radiomakers! Naast onze reguliere columns vragen we nu een aantal mensen uit de media naar hun opinies. De komende tijd zullen een aantal (gast)columns voorbij komen waarin spraakmakende mensen aan het woord komen. Ondermeer Jan-Willem Brüggenwirth (Radio 538), Jantien van Tol (Kink FM) en Erik de Zwart zullen hun mening geven over de mediawereld. Vandaag is het woord aan de Jeroen van Inkel, deejay bij Q-Music.

Jeroen van Inkel: DJ’s versus presentatoren
Vandaag de dag zie je maar al te vaak gebeuren dat DJ’s door eindeloze evaluaties gereduceerd worden tot angstige en onzekere programma medewerkers die te vaak een verbale en creatieve rem op hun talent krijgen waardoor er niet meer ouderwets “ge-jocked” kan worden. In het belang van het radiostation is het vaak belangrijk dat een DJ beter een goed gemiddelde draait dan bij tijd en wijlen te vlammen. De techniek is dan bepaalde excessen in hun prestatie te elimineren ten einde risico factoren uit de weg te gaan.

Maar goed, laat ik het even vertalen naar de radiowereld: Lees hier de complete column van Jeroen van Inkel.