Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sponsor Bingo Loterij moet toontje lager zingen

De Sponsor Bingo Loterij is op de vingers getikt door minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA). Boosdoener is een massale actie, waarvan circa vier miljoen Nederlanders met een ‘persoonlijke brief’ op de hoogte zijn gesteld. Hirsch Ballin laat vrijdag in antwoord op Kamervragen van SP’er Jan de Wit weten dat deze handelwijze niet past in het restrictieve kansspelbeleid dat het kabinet voor ogen heeft.

Op de envelop prijkt de tekst ‘Iedereen een lcd-tv en 1 op de 4 wint 7500 euro gegarandeerd’. Volgens de bewindsman is er in de brieven en op de websites van de Sponsor Bingo Loterij, net als in de talloze radio- en tv-spotjes, geen sprake van ‘evenwichtige en zorgvuldige reclame’.

In december werd het Nederlands Kansspel Platform door het ministerie van Justitie berispt in een brief, in februari volgde de Nationale Goede Doelen Loterijen. De Sponsor Bingo Loterij valt onder beiden. Het vriendelijke doch dringende verzoek luidt om een streep door dit soort campagnes te zetten. Zonodig volgen aanvullende voorwaarden, schrijft Hirsch Ballin. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten