Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Geen werk meer voor belspelmeisjes in de media

Belspeldames Mirjam van Mourik en Arlette Adriani hebben sinds het einde van hun call-tv loopbaan moeite om weer aan de slag te komen. “Men vindt belspellen vaak minderwaardig”, zo laten de presentatrices volgens de Telegraaf weten. Mirjam vertelt in weekblad Party: “Ik ben in een financieel en sociaal gat gevallen en heb het behoorlijk slecht gehad. Werkloos thuis zitten is niets voor mij, en om me heen is natuurlijk iedereen aan het werk.”

Ook collega Arlette baalt van het ontslag: “Mijn leven was één grote onzekerheid. Alles wat je hebt opgebouwd wordt pardoes onder je vandaan gerukt. Men vindt belspellen vaak minderwaardig door het niveau van de opgaven, maar men vergeet daarbij dat er iemand peentjes staat de zweten om het programma zo aantrekkelijk mogelijk de huiskamers in te brengen.”

Beide dames waren dagelijks te zien op diverse tv-zenders waar ze probeerde zo veel mogelijk mensen te laten bellen naar een duur telefoon nummer, tot dat RTL en SBS een einde maakte aan de uitzendingen van tv-producent 2waytraffic bij de tv-zenders. Kijkers hadden ook vaak het gevoel dat ze werden opgelicht door de presentatoren, waardoor kijkers nog steeds geen vertrouwen hebben in belspel presentatoren.  Daardoor komen belspel presentatoren bijna niet meer aan werk in de media, omdat de kijker ze niet meer geloofwaardig vindt.

In het blad laten ze ook weten verbaasd te zijn dat ze nog steeds werkeloos zijn. “Op straat roepen mensen heel sarcastisch ´jammer hé, dat je werkeloos bent.´ Een beetje meer respect hebben we wel verdiend.” [Telegraaf/Radio.NL]

Gerelateerde berichten