Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: vrijdag 7 maart

Geen enkele omroep, publiek of commercieel, is bereid de anti-Koranfilm van Geert Wilders uit te zenden. Het lijkt daarmee uitgesloten dat de film te zien zal zijn op de Nederlandse televisie. De omroepen en programma’s die eerder interesse toonden, geven aan niet meer met de PVV-leider in gesprek te zijn en ook geen pogingen meer te zullen doen de onderhandelingen te heropenen.

Ook Wilders zelf zou inmiddels niet meer geloven dat zijn film Fitna de Nederlandse tv haalt. Lees verder

RTLgemist
RTL Nederland voert oriënterende gesprekken met Nederlandse kabelbedrijven om RTLgemist.nl via televisie toegankelijk te maken. Afgelopen februari werden er via de website RTL Gemist 9,5 miljoen video’s opgevraagd, een groei van 83 procent in een jaar. Of en, zo ja, wanneer RTL Gemist via digitale televisie te bekijken is, staat nog niet vast. Het tv-bedrijf is echter wel in gesprek met de kabelbedrijven om te bekijken onder welke voorwaarden RTL toegang kan krijgen tot de on demand-portalen van bedrijven als UPC en Ziggo. Dat bevestigt Manager Content van RTL Interactive Paul van den Bogart aan deze uitgave. Lees verder 

Misleiding
101tv heeft een filmpje gemaakt waarin een burqa dragende vrouw niet wordt geholpen als zij midden in Amsterdam een netje sinaasappelen laat vallen. De Amsterdamse zender AT5 zegt echter te hebben aangetoond dat het hier om manipulatie gaat. Dat meldt de Amsterdamse zender op zijn website. In een filmpje van 101tv, een digitaal jongerenkanaal van BNN en de publieke omroep, is een vrouw te zien in ‘gewone kleren’, die direct wordt geholpen als zij haar sinaasappelen laat vallen. Dezelfde vrouw in burqa krijgt echter geen hulp aangeboden, als haar hetzelfde overkomt. Lees verder 

UPC
Kabelexploitant UPC zal dit jaar het HDTV zenderaanbod verder uit breiden. Dit komt overeen met de visie van het bedrijf dat men één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse HDTV-markt wil zijn. Daarnaast zal UPC over enkele maanden een HDTV DVR introduceren. In het tweede kwartaal zal het HDTV-aanbod worden uitgebreid met twee kanalen. Dit zullen de zenders The History Channel HD en Voom HD zijn. Later in het jaar wordt tijdelijk het HD-kanaal van de publieke omroep, dat tijdens het EK voetbal en de Olympische Spelen actief zal zijn, aan het zenderaanbod toegevoegd. In het najaar breidt UPC het HDTV zenderaanbod verder uit met de zender MGM-HD. Lees verder

BNN
Sophie Hilbrand stopt met de presentatie van het BNN-programma Spuiten & Slikken. Haar huidige medepresentator Filemon Wesselink neemt de centrale presentatierol vanaf 23 maart van haar over, meldde een BNN-woordvoerster woensdag. Lees verder

Blad
Ronald Jan Heijn, voormalig eigenaar van spiritueel centrum Oibibio, lanceert woensdag 12 maart een magazine onder de naam Staya Erusa. Tv-presentatrice Myrna Goossen presenteert de eerste editie van het blad. Mentalist Uri Geller is hierbij aanwezig, aldus een woordvoerster donderdag. Ook bekende Nederlanders als kunstenares Ans Markus, presentatrice Patty Brard en positiviteitsgoeroe Emile Ratelband zijn erbij in Huize Rustoord in Esbeek. Het tijdschrift is met de dvd van de film Staya Erusa, die mei vorig jaar in première ging, verkrijgbaar vanaf 12 maart. Lees verder

Blog
Nieuwe openheid bij NOS Nieuws: sinds ruim twee weken bloggen hoofdredacteur Hans Laroes, presentatoren en andere medewerkers er lustig op los op de website Weblogs.nos.nl. Doel: iedereen ‘digitaal in de ogen te kunnen kijken’, aldus Laroes in zijn eerste bijdrage, die opende met een fotootje van hemzelf. IJver kan de hoofdredacteur niet ontzegd worden: Laroes schrijft zo’n drie maal per week, en beantwoordt reacties van lezers ook buiten kantoortijden. Maar bij de overige deelnemers lijkt het geblog niet van harte te gaan. Vorige week vulde nieuwslezer Philip Freriks een weeklang zijn blogs met wantrouwen en gezond cynisme jegens de moderne tijden: ‘Ik heb ook nooit de behoefte gevoeld om te bloggen. Ik lees ze ook nooit, want ja, wat moet ik ermee? Lezen vanaf een scherm is toch al een bezoeking. Het is alsof je huiswerk moet maken.’ Lees verder

BBC-programma
Acht vrouwen met een lichamelijke handicap gaan in een nieuw BBC-programma strijden om een carrière als model. Britain’s Missing Top Model zal deze zomer te zien zijn op BBC 3, meldt de Britse tv-zender donderdag op zijn website. Lees verder

Politieserie
De Britse recherche gaat afleveringen van een detectiveserie uit de jaren tachtig aandachtig bekijken. Opnames van de serie Bergerac met acteur John Nettles in hoofdrol werden gemaakt in en rond een pand waar de politie nu naar mogelijk vermoorde kinderen graaft. Lees verder

Gerelateerde berichten