Search
Close this search box.

Twee miljoen Nederlanders hebben publieke themakanalen op tv

Tweederde van de twee miljoen Nederlanders die de digitale themakanalen van de publieke omroep kunnen ontvangen kijkt minstens één keer per week. Een kwart van hen kijkt dagelijks. De kijkers waarderen de themakanalen met een 7 als het gaat om de kwaliteit die de kanalen bieden.

Dit blijkt uit het derde onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Synovate (voorheen Interview-NSS), naar bekendheid en bereik van de themakanalen dat in januari van dit jaar is gehouden. Het onderzoek laat zien dat de publieke omroep zijn positie met de themakanalen verder bestendigt. Bereik en bekendheid van de themakanalen groeien langzaam verder door.

Kijk en luistergeld
Opvallend is wel dat de kijkers, die al kijk en luistergeld betalen via de belasting over het algemeen een duurder pakket moet afnemen bij de satelliet of kabel-aanbieder om het te zien. De themakanalen zijn wel gratis te zien via het internet. Uit de opbrengst van deze omroepbijdrage worden de programma’s van de publieke omroep gefinancierd.

Het aantal huishoudens met digitale televisie is in de afgelopen periode gestegen tot 3,1 miljoen huishoudens. In 875.000 huishoudens hebben de kijkers de beschikking over een uitgebreid pakket met themakanalen van de publieke omroep (bij een gemiddeld huishouden van 2,3 personen). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten