Simone Angel aan de slag bij Cool FM Aruba

Voormalig MTV-Veejay en Veronica-presentatrice Simone Angel krijgt een eigen radioshow. Met ingang van aankomend weekend zal Angel elke zaterdagochtend op Cool FM 98.9 op Aruba te horen zijn met het programma ‘Weekend Express’. Het is voor het eerst dat de Nederlandse achter de microfoon kruipt voor een eigen radioprogramma.

Simone Angel (of eigenlijk Engeln) verwierf in de jaren ’90 bekendheid als Veejay bij de muziekzender MTV, waar ze ondermeer de dagelijkse hitlijst ‘Dial MTV’ en het programma ‘Party Zone’ presenteerde. Na negen jaar hield Angel MTV voor gezien en kwam ze terug op de Nederlandse televisie als presentatrice. Voor Veronica presenteerde ze ‘Countdown’ en voor SBS 6 ‘De Heetste Plekjes’, waarmee de zender de tijden van ‘Patry Zone’ weer probeerde te doen herleven. In 2000 stapte Simone over naar het Duitse RTL-II waar ze in de jury van het Duitse ‘Popstars’ zat. In de jaren ‘90 bracht ze ook nog vier singeltjes uit die in verschillende Europese landen aardige hitjes werden. Daarnaast is Angel te bewonderen in de videoclip ‘Even Better Than The Real Thing’ van U2.

De afgelopen jaren was het stil rondom Angel, maar vanaf aankomend weekend komt hier verandering in. In ieder geval op Aruba dan, want op de hitzender Cool FM 98.9 zal ze elke zaterdagochtend het programma ‘Weekend Express’ gaan presenteren. Cool FM draait overwegend hits uit de Nederlandse, Engelse en Amerikaanse hitlijsten, afgewisseld met dance, Caribische en Latin hits. De presentatie vindt plaats in het Nederlands, Engels en Papiaments. Het station in op geheel Aruba, alsmede op delen van Curaçao en de Venezolaanse deelstaat Falcon te ontvangen op 98.9 FM.

Radio.NL sprak in 2006 met Simone Angel. Kijk hier voor deel 1, deel 2 of deel 3 van het interview. [RS/Radio.NL]