Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 11 juni 2008

De Stichting Lokale Omroep Deventer (SLOD) mocht radiozender Deventer FM uit de lucht halen. Dat heeft de rechter in Zwolle bepaald. De uitspraak is een klap in het gezicht van Deventer FM, dat in kort geding had geëist dat het onmiddellijk de uitzendingen mag hervatten. Op 15 april haalde het bestuur van de SLOD, die de uitzendlicentie voor Deventer beheert, DFM uit de lucht omdat de radiozender zich herhaaldelijk niet hield aan de eisen, zoals gesteld in de Mediawet. Deventer FM had nog een contract om tot 2011 uitzendingen te verzorgen.

De voorzieningenrechter stelt dat het omroepbestuur het contract eenzijdig mocht opzeggen. Volgens haar is de SLOD ‘met handen en voeten’ gebonden aan de eisen die in de Mediawet worden gesteld. Omdat Deventer FM ‘structureel niet voldeed aan de programmeringseisen’ en weigerde inzicht te geven in de reclame- en sponsorinkomsten, had het omroepbestuur het recht om de radiozender het zwijgen op te leggen. Lees verder

Tv-satelliet
China heeft maandagavond een tv-satelliet gelanceerd die kort voor het begin van de Olympische Spelen wordt geactiveerd. De lancering vond plaats vanaf de basis Xichang in het zuidwesten van het land, berichtten Chinese media dinsdag. De satelliet zorgt ervoor dat ook Chinezen in de verste uithoeken van het land de Spelen kunnen volgen. Het apparaat zal ongeveer vijftien jaar functioneren. Lees verder

Veronica
Het uitgeversbedrijf Veronica, maker van de gelijknamige tv-gids, komt mogelijk in andere handen. De huidige eigenaar, het Duitse mediaconcern ProSiebenSat1, liet dinsdag weten een verkoop te overwegen. Veronica behoort niet tot de kernactiviteiten van ProSiebenSat1, zo meldde het bedrijf op een aandeelhouders vergadering in München. Met een verkoop wil het bedrijf schulden aflossen. ProSiebenSat1 kreeg Veronica Uitgeverij vorig jaar in handen na de overname van SBS Broadcasting, dat in Nederland eigenaar is van de tv-zenders SBS6, Net5 en Veronica. Het Veronica Magazine behoort tot de populairste programmagidsen in Nederland. In 2006 vierde het blad zijn dertigjarige bestaan. Lees verder

Deventer
Een deel van Deventer heeft gisteren uren zonder kabel gezeten. Bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van de fietstunnel bij de Henri Dunantlaan raakten werklieden gistermorgen vroeg een kabel. De gehele Bekkumer en naar verluidt een deel van de Vijfhoek zat daarna uren zonder televisie en internet. Rond kwart voor vier was de storing verholpen, tot opluchting van de buurt, die al vreesde Nederlands eerste EK-duel te moeten missen. Er werden al voorzorgsmaatregelen genomen, zoals kijken bij vrienden elders in de stad, in de kroeg of in het wijkgebouw waar satelliet-tv is. Het is volgens buurtbewoners al de tweede keer dat er bij graafwerk aan de Dunantlaan iets geraakt wordt. Een tijdje terug werd een waterleiding geraakt en zat de buurt enige tijd zonder water. Lees verder

Rijnmond
Natuurlijk was deze sterrenrijke uitzwaaipartij ongelukkig gepland, vanwege de uiteindelijk hoogopgelopen Oranjekoorts. ,,Het was echter de enige datum die Luxor beschikbaar had en het moest toch hier gebeuren,” aldus feestvarken Hans van Vliet, als organiserend mannetje van de radio kind aan huis in de amusementstempel van Rob Wiegman. ,,Bovendien, we zijn al twee maanden uitverkocht, dus echt last hebben we niet van het voetbal.” Zijn muzikale podiumgasten denken daar eigenlijk allemaal anders over, maar laten er geen spat van merken. Lees verder

Tv
SBS6, Net5 en Veronica wisten vorig jaar meer kijkers te trekken. Dat maakte Eric van Stade de gevierde man in televisieland. “Er wordt goed op Nederland gelet bij ProSiebenSat.1.” “Reality werd er bijna niet meer aangeboden. Dat was heel frappant. Entertainmentprogramma’s maakten de dienst uit. Dat gaf alles een frisser en vrolijker karakter.” Eric van Stade (47) is net terug van de MIPTV in Cannes, een van de grootste beurzen op het gebied van programmaformats en films. Groots entertainment is volgens hem nu de trend. “Zaterdagavond met het gezin gezellig tv-kijken, naar een show, quiz of dramaserie. En erover praten. De sociale functie van tv-kijken is terug. Ik zie het bij mijn kinderen. Die vragen of we met z’n allen naar een programma gaan kijken, ze willen erover praten en laten graag hun mening horen.” Lees verder

Zwart
De doelpunten hebben ze niet gemist, maar de televisies van een groot aantal kijkers in een deel van Noordoost Friesland en de eilanden Schiermonnikoog en Ameland stonden gedurende de wedstrijd Nederland – Italië een half uur lang op zwart. Op slag van rust trad de storing op in de centrale computer van het Dokkumer kabelbedrijf Kabel Noord. Pas een kwartier in de tweede helft keerde het signaal terug. Ook de telefonie en internet van het bedrijf werkte niet. Lees verder

RTV Maarssen
RTV Maarssen gaat na een aanloopperiode zaterdag 28 juni echt live de lucht in. Wethouder Erik van Esterik geeft die dag de aftrap in winkelcentrum Bisonspoor waar die hele dag live wordt uitgezonden vanaf locatie. Deze uitzendingen zijn volledig interactief. RTV Maarssen hoopt dat zo veel mogelijk inwoners, maar ook bijvoorbeeld wijkverenigingen en sportclubs komen om de uitzendingen invulling te geven. Ook zijn er live-optredens, worden er verzoekplaten gedraaid en zijn er prijzen te winnen. De afgelopen maanden heeft RTV Maarssen gebruikt voor een uitvoerige proefperiode. ,,We hebben de tijd genomen voor de normale aanloopproblemen. Zowel technisch als in de organisatie hebben we veel problemen moeten oplossen om een nieuw radiostation voor Maarssen te realiseren,” zegt Sjors van Eijl, de voorzitter van RTV Maarssen. Lees verder