538 deejay Edwin Evers volgt Kid Rock op de voet

Het nummer ‘Una Paloma Blanca Heel de Zomer Lang’ van Edwin Evers komt maandag binnen op de vierde plaats van de Single Top 100. Dat is een plek onder het nummer waarop het een persiflage is, ‘All Summer Long’ van Kid Rock. De door Evers geschreven hit wordt vertolkt door Kid B en Martin van der Starre. Het lied is regelmatig te horen in Evers’ ochtendshow op Radio 538.

Het lied vertelt het verhaal van twee geliefden die gek zijn van elkaar en van de hit ‘Una Paloma Blanca’ van George Baker uit 1975.

Voor de 37-jarige Evers is het zijn eerste toptienhit. Als Frank en Ronald de Boer bereikte de radio-deejay in 1998 al een keer de zestiende positie, en met het met Guus Meeuwis opgenomen nummer ‘Waar moet ‘ie in (Daar moet ‘ie in)’ de zeventiende.

Kid Rock, die van de zesde naar de derde plaats steeg, staat nu vijf weken in de Single Top 100. De lijst wordt nog aangevoerd door Amy MacDonald met ‘This is the life’.

In de Album Top 100 heeft Coldplay met ‘Viva la vida’ het live-album van Anouk van de eerste positie verstoten. Verder valt op dat de concerten van Doe Maar in de Kuip gezorgd hebben voor een impuls van de verkoop van het verzamelalbum van de band, die steeg naar de twaalfde plaats. [Novum/Radio.NL]