Finale Wimbledon 1,9 miljoen kijkers bij NET 5

NET 5 was zondagavond door de heren finale van Wimbledon met 15,8% marktaandeel de grootste zender in de doelgroep 20 tot 49 jaar. Op het hoogtepunt van de finale tussen Rafael Nadal en Roger Federer keken bijna 1,9 miljoen kijkers naar NET 5. De finale, die uiteindelijk werd gewonnen door de Spanjaard Nadal, was met bijna 5 uur speeltijd de langste ooit op het heilige gras van Wimbledon.

NET 5 zond Wimbledon dit jaar voor het eerst uit. Ook de komende twee jaar is het Grand Slam-toernooi te zien bij NET 5. De zender is erg blij met het succes van het toernooi en is vooral over het slotstuk op de finaledag zeer te spreken. Met 1.861.000 kijkers op het hoogtepunt en een marktaandeel van 15,8% (20-49 jaar) over de hele avond, was NET 5 zondagavond marktleider. Bovendien is het de best bekeken avond voor de zender sinds eind 2004. [Radiowereld.NL]