Mi Amigo live vanaf Scheveningse strand

31 augustus is traditioneel zeezenderdag. Op die datum in 1974 moesten zendschepen als Radio Veronica en Radio Noordzee hun uitzendingen stoppen. Vanuit Nederland meewerken aan uitzendingen vanaf zee werd toen verboden. Eén zender ging wel door: Radio Mi Amigo, dat met de studio’s naar Spanje verhuisde. In 1980 zonk het schip. Na nog enkele pogingen, zoals Radio Monique halverwege de jaren ’80, werd het definitief stil op zee.

Radio Mi Amigo zal daar zondag uitgebreid aandacht aan besteden. Het internetstation zendt op deze zeezenderdag van 12.00 tot 18.00 uur live uit vanuit strandpaviljoen EscuBelle in Scheveningen. Op deze dag komt ook veel muziek voorbij uit de zeezendertijd (1960-1989). Het nieuws wordt gelezen door oud Radio Noordzee nieuwslezer Peter Jager.

Van 18.00 tot 19.00 uur klinken weer de typische zeezendersongs en tussen 19.00 en 20.00 uur is er rechtstreeks contact met het ‘zendschip’ de MS Fortuna waarop Radio West die avond de zeezenders herdenkt. Daarover is vrijdag meer te lezen op deze mediasite. [Radiowereld.NL]