Search
Close this search box.

Nominaties Marconi Awards bekend

Tijdens het Nationaal Omroepcongres worden de Marconi Awards weer uitgereikt. Deze radiovakprijzen, geen publieksprijzen, beleven hun dertiende editie, waarbij Frits Spits dit jaar de Marconi Oeuvre Award ontvangt, zo was afgelopen donderdag al te lezen op Radio.NL. Inmiddels zijn ook de nominaties voor de overige Marconi Awards bekendgemaakt. Er worden prijzen uitgereikt in de volgende categorieën: Aanstormend Talent, Beste Presentator, Beste Programma en Beste Zender.

Tijdens het Nationaal Omroepcongres op donderdag 4 september in Theater Spant Bussum zal duidelijk worden wie de vakprijs mee naar huis mag nemen. De genomineerden zijn:

Beste Zender: BNR Nieuwsradio, Q-music en Radio 538.
Beste Programma: Het Foute Uur (Q-music), Giel (3FM) en On the Move (BNR Nieuwsradio).
Beste Presentator: Edwin Evers (Radio 538), Giel Beelen (3FM) en Rob Trip (Radio 1).
Aanstormend Talent: Annemieke Schollaardt (3FM), Bart Arens (3FM) en Bert van Lent (100%NL)

De vakjury bestaat dit jar uit: Daniël Dekker (TROS, juryvoorzitter), Herbert Visser (100% NL), Rens de Jong (BNR Nieuwsradio), Astrid de Jong (Vara), Lucella Carasso (Nos), Wouter van der Goes (Q-Music), Jeanne Kooijmans (Kro), Roland Snoeijer (Talpa Radio), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine) en Patrick Kraakman (Veronica). [Radiowereld.NL]