Search
Close this search box.

Platenmaatschappij ontkent plagiaat 538 dj Tiësto

Dj Michiel de Jong heeft zijn collega Radio 538 dj Tiësto onterecht beschuldigd van plagiaat. Dat stelt althans Black Hole Recording, de platenmaatschappij van Tiësto. “Wij wijzen iedere suggestie of insinuatie pertinent van de hand.” De Jong stelde dinsdagavond in het televisieprogramma Shownieuws dat hij in 2003 een demo maakte die erg veel lijkt op Tiësto’s ‘Elements of life’.

Black Hole Recordings liet woensdag in een verklaring weten dat het onmogelijk is dat Radio 538 dj Tiësto zijn nummer ‘Element’s of life’ zou hebben gebaseerd op De Jongs nummer ‘Swiwal’. De dj stuurde de plaat vier jaar geleden naar de platenmaatschappij. “De betreffende demo die destijds naar Black Hole Recordings is verstuurd, was van een dermate kwaliteit dat deze niet door de eerste selectie heen is gekomen en derhalve ook niet bij Tiësto bekend kan zijn”, stelde de platenmaatschappij.

De platenmaatschappij stelt de betreffende demo van De Jong ook niet meer in het bezit te hebben. “Wij kunnen de huidige versie dus niet met de destijds toegezonden demo vergelijken. Alle demo’s die niet door de selectie komen worden direct na het beluisteren vernietigd.”

Black Hole Recordings vindt het vreemd dat De Jong in zijn situatie niet naar de Commissie Plagiaat van rechtenorganisatie Buma Stemra is gestapt. “Het feit dat de persoon in kwestie via internet en op andere wijze het gerucht verspreidt dat hij ook maar iets te maken zou hebben met het ontstaan van ‘Elements of Life’ zonder dit via een officiële instantie als Buma Stemra aanhangig te maken, geeft wel aan hoe veel vertrouwen hij in zijn eigen zaak heeft.”

Als De Jong alsnog besluit naar Buma Stemra te stappen ziet de platenmaatschappij van Tiësto de behandeling van de zaak met het volste vertrouwen tegemoet. De platenmaatschappij vindt de manier waarop de dj de zaak aan het licht heeft gebracht niet gepast. “Wij betreuren de gang van zaken en het feit dat bepaalde personen op deze manier een boost aan hun carrière proberen te geven.” [Novum/Radio.NL]