Radio Hollandio ook in West Brabant

Radio Hollandio start per 1 januari 2009 in West Brabant. Na de introductie in de regio Eindhoven kan ook de regio West Brabant gaan luisteren naar Radio Hollandio. Radio Hollandio gaat uitzenden via de etherfrequentie 93.9FM en via de kabel op 95.1FM. Op deze frequenties is nu Radio 8FM nog te beluisteren. Radio 8FM verplaatst de editie West Brabant naar de etherfrequentie FM 89.2.

Het Nederlandse levenslied
Op Radio Hollandio is 24 uur per dag het Nederlandse levenslied te horen. Radio Hollandio speelt daarmee in op de groeiende vraag naar Nederlandstalige muziek. Ook wordt er op Radio Hollandio aandacht besteed aan de muziek van Brabantse bodem.

Onderzoek
Radio Hollandio doet het goed, zo blijkt uit een in deze maand gehouden luisteronderzoek. Een maand na aanvang van de uitzendingen in de regio Eindhoven scoorde Radio Hollandio een weekbereik van 6% in de doelgroep 20-49 jaar. De overige regionale zenders scoren: Radio 8FM – 17%, XFM – 15%, Royaal FM – 10%, Decibel – 9% en RADIONL met 2%. [Radiowereld.NL]