Search
Close this search box.

Ofcom trekt gele kaart Global Radio in

Mediawaakhond Ofcom heeft de gele kaart voor Heart in Bristol en Bath, tot voorkort GWR, ingetrokken. Het station heeft het percentage aan hits jonger dan twee jaar (current en recurrents) flink opgevijzeld, waardoor weer aan de licentievoorwaarden wordt voldaan. Ondanks eerdere geluiden is eigenaar Global Radio alsnog overstag gegaan voor Ofcom.

Op 13 maart kreeg GWR in Bristol en Bath een gele kaart uitgedeeld van Ofcom. Het station zou namelijk teveel oude muziek draaien. Ofcom controleerde de output van GWR op 3, 4 en 5 maart en hieruit bleek dat het station meer dan 50% aan muziek draait wat ouder is dan twee jaar. Volgens de mediawaakhond hoort het station volgens de licentie minimaal 66% aan muziek te draaien die jonger is dan twee jaar. GWR werd dan ook gesommeerd om binnen een week het muziekformat aan te passen, zodat weer aan de licentievoorwaarde wordt voldoen. Als hier geen gehoor aan zou worden gegeven riskeerde het station een boete of tijdelijke schorsing van de licentie.

De actie van Ofcom gooide flinke roet in het eten van Global Radio, dat druk bezig was om het station om te bouwen van hitzender (CHR) tot popzender (AC). Tevens stond Global op het punt om de zender om te dopen tot Heart. Het radioconcern reageerde dan ook verbolgen en overwoog juridische stappen te ondernemen tegen Ofcom.

Op maandag 23 maart is GWR alsnog omgedoopt tot Heart. Echter heeft Global wel besloten om het muziekformat aan te passen zodat het weer volgens de licentie handelt. Ofcom controleerde de output van Heart voor Bristol van 23, 24 en 25 maart en hieruit blijkt dat 70% van de muziek die het station draait jonger is dan twee jaar. De wijziging is overigens gelijk voor het gehele netwerk doorgevoerd, want ook de andere Heart stations draaien nu meer actuele pophits. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten