Zoek
Sluit dit zoekvak.

Drie weken lang ‘De Stemband’ terug op Veronica

Het programmaonderdeel ‘De Stemband’ is wederom even terug op Veronica. Na een zeer korte herlancering van dit legendarische radiospelletje eind vorig jaar, gaat Veronica het weer proberen. Vanaf 11 mei gaat de ‘De Stemband met eeen sporteditie van start. Hierbij moeten de luisteraars deze keer de stem van een bekende sporter raden. Het programmaonderdeel ‘De Stemband’ is nu drie weken lang te horen op Veronica.

‘De Stemband’ is nu iedere werkdag te horen. Wordt de juiste stem geraden, dan wint de luisteraar de jackpot van dat moment. Rick van Velthuysen gaf vanmorgen (11 mei) even na 08.00 uur de aftrap met het eerste stemfragment. Tot en met 29 mei wordt ‘De Stemband’ iedere werkdag tussen 08.00 en 20.00 uur gespeeld op Veronica, onderdeel van de Sky Radio Group.

Historie ‘De Stemband’
In 2002 werd in het programma Antenne 2 op Radio 2 ‘De Stemband’ uitgeroepen tot het leukste radiospel aller tijden. De luisteraars van Radio 2 gunden het nachtprogramma van Erik de Zwart en wijlen Kees Schilperoort de eenmalig toe te kennen Zilveren Prijs-Telefoon toe in het kader van 65 jaar radiospelletjes.

‘De Stemband’ was tijdens de jaren ’80 en ’90 bij de publieke omroep te horen. Het was een variant op Schilperoorts eerdere radioprogramma Raden Maar, waarin een geluidsfragment moest worden benoemd. Na zijn pensionering bij de KRO werd Schilperoort gevraagd om ‘Raden Maar’ bij Veronica te presenteren. Na een seizoen verbood de KRO het gebruik van de formule, waarna Schilperoort kwam met het idee voor ‘De Stemband’. Samen met Erik de Zwart maakte hij er toen een bekend radiospelletje van. [Radiowereld.NL]