Rob Trip nieuwe ‘anchor’ NOS Journaal

Rob Trip gaat op 1 januari 2010 aan de slag als nieuwe presentator van het Acht-uur NOS Journaal. Hij volgt in die functie Philip Freriks op die aan het einde van 2009 volgens planning stopt met zijn lange loopbaan bij de NOS. Trip gaat de presentatie van het Acht-uur Journaal afwisselend doen met Sacha de Boer. Zij is sinds 2003, naast Freriks, het vaste gezicht van het belangrijkste NOS Journaal.

Rob Trip is buitengewoon blij met zijn nieuwe baan. “De journalistiek is een prachtig vak. Als je dat vak mag uitoefenen als presentator van het Acht-uur Journaal, dan ben ik daar zeer vereerd mee. In die rol ben je immers toch het gezicht voor heel veel mensen voor wie iedere avond het Acht-uur bulletin een vast en belangrijk moment is. Ik ga mijn uiterste best doen om het presentatorschap voor al die kijkers zo goed mogelijk in te vullen, op mijn eigen wijze en met mijn journalistieke bagage achter de hand. Als voorbeeld heb ik daarbij Philip Freriks die het Acht-uur Journaal zoveel jaren op z’n geheel eigen wijze uitmuntend heeft gepresenteerd. Het is nog een hele uitdaging om hem op die plek waardig te vervangen.”

Hoofdredacteur Hans Laroes: “Rob is een eminent presentator met veel ervaring in het live presenteren en interviewen. Die ervaring zal hem goed van pas komen bij de uitoefening van zijn nieuwe functie. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij vanaf januari 2010 op een goede en vooral eigen wijze Philip Freriks zal vervangen.”

Rob Trip (49) is gepokt en gemazeld in de Journalistiek. Na een studie Sociale Wetenschappen (politicologie en massacommunicatie) startte Trip in 1986 zijn journalistieke loopbaan bij Omroep Gelderland als verslaggever/presentator. Daarna volgde tussen 1989 en 1995 een soortgelijke functie bij de voormalige radioactualiteitenrubriek Veronica Nieuwsradio. Vanaf 1991 combineerde Trip deze functie met die van presentator bij het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen. In 1995 kwam Trip in vaste dienst van de NOS als presentator van het NOS Radio 1 Journaal dat hij tot medio 2008 presenteerde. Daarnaast presenteerde hij een aantal jaren NOVA (NPS). Vanaf 1997 is hij ook presentator van het televisieprogramma Buitenhof (NPS). Op dit moment is Trip nog gedetacheerd bij de NPS voor het maken van een serie over de Tweede Wereldoorlog, die vanaf eind oktober te zien is. [Radiowereld.NL]