30 minuten non-stop muziek op Slam FM

Slam FM is maandag met een nieuw concept van start gegaan. Het radiostation begint voortaan elke dag, tussen 9.00 en 17.00 uur, ieder uur met 30 minuten non-stop muziek. Jacqueline Bierhorst, algemeen directeur: “Met deze nieuwe move biedt Slam FM haar luisteraars nog meer muziek, zonder irritante reclames of slap gelul.”

Slam FM lijkt hiermee weinig creatief. Afgelopen week lanceerde de Noord-Hollandse hitzender Wild FM al ‘100 minuten hits op een rij’. Vooral in programmatisch opzicht is een half uur non-stop een discutabele zet.

Slam FM zegt feitelijk tegen haar luisteraars dat ‘deejays vervelend zijn’ maar men blijft ze toch inzetten op de halve uren, zoekende naar een middenweg. De praktijk is dat luisteraars niet denken in uren of minuten, en daardoor het ene half uur een deejay horen en in het andere uur niet. Daardoor zou een verdere inconsistentie in de stationssound van Slam FM kunnen optreden. Radiowatchers wijzen om die reden erop dat deze wijziging een averechts effect kan hebben.

Ex 538 directeur Nico Kreuning naar Slam FM
Nico Kreuning, oud commercieel directeur van Radio 538 en adviseur bij Q-Music versterkt vanaf deze week het salesteam van het landelijke radiostation Slam FM. Nico Kreuning zal samen met het huidige team het commercieel beleid voor de toekomst bepalen en er invulling aan geven.

“Ik heb er enorm veel zin in om weer vol aan de slag te gaan. En ik kan niets beter bedenken dan mij aan te sluiten bij het team van Slam FM. Een kleine fanatieke groep muziekliefhebbers, die keihard bezig zijn om een stevige plek in de radiomarkt te veroveren”, aldus Nico Kreuning. “Met een weekbereik van 20% in de groep mannen 20 tot 34 jaar doet Slam FM niet veel onder voor haar grotere broers.” [Radiowereld.NL]