Search
Close this search box.

Kees Baars start internetstation met Classic Rock

Popjournalist, radiomaker en hardrockliefhebber van het eerste uur Kees Baars is onder de naam ‘Baars Classic Rock’ een nieuw internetradiostation gestart. Het station zendt 24 uur per dag, 7 dagen in de week non-stop rockmuziek uit. Het muziekarchief van Baars Classic Rock bevat meer dan 12.000 nummers en geeft een compleet overzicht van de belangrijkste Classic Rock en Hardrock die vanaf eind jaren 60 tot nu is verschenen.

Kees Baars: “Classic Rock hoor je wel vaker op de radio, maar dit station onderscheidt zich door ook echte Hardrock te programmeren. Daarnaast draaien wij dankzij ons grote muziekarchief niet iedere dag dezelfde ouwe meuk. Als je iedere dag 24 uur lang zou luisteren, zou je misschien 1 keer in de twee weken hetzelfde nummer langs horen komen.”

Iedere avond zendt BaarsClassicRock een twee uur durende special uit gewijd aan een bepaalde rockstroming waaronder: symfonische en progrock, bluesrock, rockballads en meer recente hardrock en metal. Kees Baars is een oudgediende in de rockmuziekwereld en werd vooral bekend door Veronica’s Countdown Café dat hij samen met Alfred Lagarde presenteerde. Ook werkte hij voor muziektijdschrift Oor, radiostation Arrow Classic Rock en internetradiostation KX Radio.

Baars: “In het huidige radio aanbod mis ik een station dat echte Rockmuziek draait. Binnen een paar jaar heeft iedereen internet op zijn mobiele telefoon en kun je internetradio luisteren wanneer en waar je maar wilt, zelfs in de auto. Dit is dus voor mij het moment om te beginnen met Baars Classic Rock.” [Radiowereld.NL]