‘Live Earth Run For Water’ op Veronica tv

‘Live Earth 2010’ vindt dit jaar plaats op zondag 18 april. Met de zes kilometer lange ‘Run For Water’ wordt er op 192 plekken in de wereld stilgestaan bij de afstand die vrouwen en kinderen in derdewereldlanden moeten afleggen voor veilig drinkwater. Veronica TV ondersteunt het event en brengt een registratie op zondag 18 april om 18.00 uur.

Inmiddels hebben zich al 5.000 mensen aangemeld voor de run, waaronder Beau van Erven Dorens, Gerard Joling maar ook kroonprins Willem-Alexander.

Op 07-07-’07 vond de eerste editie van Live Earth plaats. De tweede editie gaat op zondag 18 april van start. Met de Run For Water wordt aandacht gevraagd voor de watercrisis in derdewereldlanden. Meer dan 190 wereldsteden waaronder Melbourne, Hong Kong, Kaapstad, New York en Sao Paolo nemen deel aan dit gezamenlijke initiatief.

In Amsterdam verschijnen duizenden sportievelingen, waaronder kroonprins Willem-Alexander, aan de start van de run. Veronica-gezicht Lauren Verster en Pieter Jouke presenteren de registratie die op dezelfde dag bij Veronica te zien is. Pieter doet dit terwijl hij de 6 km rennend aflegt. Lauren verdiept zich in de waterproblematiek en interviewt hier verschillende organisatoren over.

Iedereen kan zich inzetten voor dit goede doel door zelf mee te rennen of zelf een project te kiezen om financieel te steunen. Naast Gerard en Beau zetten onder anderen Miryanna Van Reeden, Inge de Bruin, Martin Buitenhuis, Dirk Taat, Koert-Jan de Bruijn en Timor Steffens zich in voor Live Earth Run For Water. [Radiowereld.NL]