Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Erik de Zwart zet droombaan op film

Radio Veronica deejay Erik de Zwart heeft zijn avonturen als machinist op internet gezet. De deejay mocht onlangs zijn droombaan vervullen, door een week lang voorin de trein door het oosten van Zwitserland te rijden. De Zwart deed mee met een prijsvraag waarbij de Zwitserse regio Graubünden iedere maand een bijzondere droombaan weggeeft.

De presentator schreef voor de website van de regio een blog over zijn belevenissen. Daarnaast maakte hij een aantal filmpjes die hij op YouTube plaatste.

De 53-jarige Veronica deejay is al jaren een groot liefhebber van treinen. De Zwart is voorzitter van een vereniging die zich sterk maakt voor het behoud van het zogenaamde ‘hondekop’-treinstel. Daarnaast was hij de voice-over van de kinderserie ‘Thomas de Stoomlocomotief’. [Novum/Radio.NL