Leo van der Goot gecrasht in VS [Update]

In de Verenigde Staten is zaterdagavond een sportvliegtuigje, een Cessna 172N uit 1978, na een noodlanding gecrasht met drie Nederlanders aan boord. Ook oud radiomaker Leo van der Goot was aan boord van het toestel. De voormalig programmadirecteur bij RTL 4 en ex-deejay zou een tijdelijke vlieglicentie voor de VS hebben gehad.

De Nederlandse deejay bestuurde een Cessna-vliegtuigje dat vlak na het opstijgen vanaf Eagle’s Nest Airport in de problemen raakte. Na het opstijgen merkte Van der Goot dat de motor niet naar behoren functioneerde. Hij besloot daarop het toestel aan de grond te zetten. Het vliegtuig raakte twee hekken en landde in een paardenwei vlakbij een vliegveld in de staat Virginia. De inzittenden, onder wie de 60-jarige Leo van der Goot, bleven allemaal ongedeerd.

De politie zegt dat de overheidsdienst voor luchtverkeer onderzoek doet naar de crash. Van der Goot heeft als deejay gewerkt voor radiozenders als Hilversum 3 en Veronica. Ook was hij programmadirecteur bij RTL 4. Hij heeft zijn eigen adviesbureau en productiebedrijf. [Radiowereld.NL]