Uitreiking 50e Edison Pop 2010 te zien bij Veronica

TV Veronica brengt de uitreiking van de Edison Pop 2010 op tv. De Edison Award, de oudste muziekprijs in Nederland, wordt uitgereikt in verschillende categorieën. De ‘Edison Veronica televisie Publieksprijs voor beste song’ is hier een van. Onder anderen Esmée Denters, Marco Borsato en Kane zijn in deze categorie genomineerd.

Veronica-presentatoren Lauren Verster en Johnny de Mol doen verslag van Edison Pop 2010. Lauren informeert de kijker over alle ins & outs van de Edisons, Johnny de Mol interviewt de genomineerde artiesten. De uitreiking van de Edison Pop 2010 is op zondag 3 oktober om 23.00 uur bij Veronica te zien.

Publieksprijs voor beste song
Een van de categorieën waarvoor gestemd kan worden is de ‘Edison Veronica televisie Publieksprijs voor beste song’.  De lijst met genomineerden is inmiddels bekend. Onder anderen Alain Clark, Bertolf, Caro Emerald, Esmée Denters, Kane, Laura Jansen, Lisa Loïs, Marco Borsato & Guus Meeuwis, The Opposites, Waylon en Jan Smit dingen mee naar deze award. Op de website van tv Veronica staat een lijst van genomineerde artiesten en hun nummers.

Edison Pop
Edison Pop is een prijs die bestemd is voor artiesten in de populaire muziekgenres. De prijs wordt uitgereikt het Beurs-World Trade Center in Rotterdam. De Edison bestaat al sinds 1960 en is na de Grammy Award de oudste muziekprijs ter wereld. 2010 is voor alle Edison-uitreikingen extra bijzonder vanwege het 50-jarige bestaan. [Radiowereld.NL]