Linda de Mol en Edwin Evers positieve Nederlanders

Linda de Mol is verkozen tot meest positieve Nederlander. Op de tweede plaats van de lijst staat radiopresentator Edwin Evers van Radio 538 volgens meer dan 2000 ondervraagden. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van de stichting Nederland Positief, die de verkiezing dit jaar voor de vijfde keer organiseerde.

Volgens de ondervraagden heeft De Mol het ‘zaterdagavondgevoel weer helemaal teruggebracht’ op de Nederlandse buis. De 46-jarige presentatrice presenteert sinds 2008 het RTL4-programma Ik Hou Van Holland. Daarnaast zeggen de respondenten de veelzijdigheid en creativiteit van De Mol te waarderen. Naast presentatrice is ze ook actrice in films en televisieseries en is ze hoofdredacteur van het magazine Linda.

Sylvie van der Vaart staat op de derde plek. Marco Borsato, die vorig jaar met de titel van meest positieve Nederlander mocht prijken, staat dit jaar op de zevende plaats. Ook Frans Bauer is aardig gezakt, de zanger stond in 2007 en 2008 bovenaan de lijst. Dit jaar staat hij op de negende plaats, net boven Nicolette van Dam.

Meer dan tweeduizend mensen zijn voor het onderzoek ondervraagd. De stichting Nederland Positief zet zich in voor een betere en positieve samenleving. Henny Huisman is als beschermheer aan de stichting verbonden. [Novum/Radio.NL]