Luistercijfers augustus – september [Update]

Onderzoeksbureau Intomart GfK heeft vandaag (donderdag 25 november 2010) de meest recente luistercijfers gepubliceerd over de periode augustus – september 2010. De rapportage is gebaseerd op een landelijke representatieve steekproef van 10.549 respondenten. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 59 minuten, dat is 15 minuten minder dan in de vorige periode.

Uit deze cijfers blijkt dat Radio 538 marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 10.8%, dit was 10.3%. Radio 2 staat op een tweede plek met 9.8%, dit was afgelopen maand 9.0%. Op de derde plaats staat nu weer 3FM met 9.4%, dit was in de vorige periode 9.7%.

Stijgers: Radio 538, Radio 2, Q-music, E-Power, 100%NL, Radio 5, Overige zenders.
Dalers: 3FM, Radio 1, Radio Veronica, Rado 10 Gold, Classic FM, Slam FM, BNR Nieuwsradio, Arrow Jazz FM, Kink FM.
Gelijk: Skyradio, Radio 4, Arrow Classic Rock, Radio 6,

Kijk op www.Radiolog.NL voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. Op donderdag 25 november 2010 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van RAB. Vandaag worden ook de nieuwste luistercijfers van ORN bekend gemaakt. Deze luistercijfers komen hier (binnenkort) te staan. [Radiowereld.NL]

Update
Radio 538 is erg blij het het marktaandeel van 10,8%. Met een stijging van maar liefst 0,5% maakt het station het gat met de concurrentie weer groter. Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: “Het kan niet op! Radio 538 wint met afstand op alle fronten! Door de succesvolle actie – de 53J8 -, de geheel vernieuwde programmering en de terugkeer van Ruud de Wild op het oude nest. We kunnen niet anders dan verwachten dat de middag net zo ongenaakbaar wordt als de ochtend met Edwin!”

Gerelateerde berichten