Wie worden de RadioBitches van 2010? [Update]

De uitreiking van de RadioBitches Awards 2010 vindt plaats op 7 december in Podium de Vorstin. De genomineerden van de RadioBitches Awards, geen publieksprijs, worden maandag (1 november) door een jury bekend gemaakt. De RadioBitches Awards, georganiseerd door de V-Academy, is een evenement waar Nederlandse radiovrouwen in de spotlights staan.

De volgende awards worden uitgereikt:
– TalentBitch voor aanstormend talent.
– NewsBitch voor Nederlands favoriete nieuwslezeres.
– BackstageBitch voor de beste vrouw achter de schermen.
– RadioBitch, beste deejay/presentatrice.

Per categorie selecteert een jury drie vrouwen die volgens hen in aanmerking moeten komen en een Award verdienen. Vanaf maandag (1 november) kan het publiek stemmen op de genomineerde vrouwen en daarmee bepalen wie de winnaressen van 2010 worden. Er kan tot 1 december gestemd worden. [Radiowereld.NL]

[Update: De genomineerden zijn bekend gemaakt]

RadioBitches
– Kristel van Eijk Q-Music
– Lara Rense  Radio 1/NOS
– Willemijn Veenhoven Radio 1/BNN

BackstageBitches
– Jacqueline Bierhorst SLAM!FM
– Wyke Potjer Radio 1/BNN
– Jantien van Tol KINK FM

NewsBitches
– Tamara Bok Novum Nieuws
– Maria Punch BNR Nieuwsradio
– Trudy Vendrig  NOS

TalentBitches
– Ingrid Perez FunX
– Suzanne Streefland BNR Nieuwsradio
– Cielke Sijben 3FM/VARA

Bitches Bastard
In een ludieke commercial waarin mannelijke deejays met roze, vrouwelijk accessoires te zien waren, werd maandagmiddag ook even aandacht besteed aan radiomannen. Zij kunnen de Bitches Bastard Award winnen. De genomineerde RadioBitches bepalen welke radioman deze award verdient.

Dit jaar maken de volgende deejays in willekeurige volgorde een kans: Marcel Oosten (Radio 1/NOS), Winfried Baijens (Radio 6/NTR), Prem Radhakishun (BNR Nieuwsradio), Timur Perlin (3FM/BNN), Jeroen Nieuwehuize (Radio 538), Giel Beelen (3FM/VARA), Jeroen Kijk in de Vegte (Q-Music), Gerard Ekdom (3FM/AVRO),  Michiel Veenstra (3FM/NTR) en Michael Blijleven (SLAM!FM). Het is de vierde keer dat de Radiobitch Awards worden uitgereikt.