Dinsdag uitreiking RadioBitches Oeuvre Award 2010

De prijzen van de RadioBitches, een jaarlijks evenement waar Nederlandse radiovrouwen in de spotlights staan, worden dinsdag (7 december) bekend gemaakt. Harmke Pijpers is dit jaar volgens de RadioBitches na Tineke de Nooij, Jeanne Kooijmans en Meta de Vries de vierde radiovrouw die een RadioBitches Oeuvre Award in ontvangst mag nemen.

Pijpers neemt haar prijs in ontvangst tijdens de ‘RadioBitches Awards’, op 7 december in Podium de Vorstin te Hilversum. Volgens de jury is Harmke Pijpers “een unieke persoonlijkheid en een fantastische programmamaker. Op haar eigenzinnige en onnavolgbare manier weet zij als scherp interviewster te imponeren.”

De jury bestaat dit jaar uit Tineke de Nooij (voorzitter), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Sieb Kroeske en Pierre Papa. RadioBitches Awards 2010 wordt georganiseerd door de radioschool van Veronica, de V-Academy.

De genomineerden:
RadioBitch Award 2010: Kristel van Eijk (Q-Music), Lara Rense (Radio 1/Nos), Willemijn Veenhoven (Radio 1/Bnn).

BackstageBitches Award: Jacqueline Bierhorst (Slam FM), Wyke Potjer (Radio 1/Bnn), Jantien van Tol (Kink FM).

NewsBitches Award: Tamara Bok (Novum Nieuws / RTV Utrecht), Maria Punch (Bnr Nieuwsradio / Anp), Trudy Vendrig (Nos).

TalentBitches Award: Ingrid Perez (FunX), Suzanne Streefland (Bnr Nieuwsradio), Cielke Sijben (3FM/Vara).

Overzicht van Nederlandse radiobitches
Adeline van Lier, Amber Jongman, Andrea van Pol, Anika Landmeter, Anke Bierma, Anne van Egmond, Annemieke Schollaardt, Annette van Soest, Annette van Trigt, Astrid de Jong, Aukje Busschops, Barbara Karel, Carla Versloot, Caroline Broeder, Cathelijne Beijn, Chantal Schouten, Chantal Quak, Cielke Sijben, Clairy Polak, Claudia de Breij, Deborah Blekkenhorst, Demi Saulic, Diana Sno, Dieuwertje Valentijn, Dorothy Oosting, Dulci Soares Brito, Edith den Doosch, Elfanie toe Laer, Eline la Croix, Elisabeth Steinz, Elsa van Hermon, Elsbeth Gruteke, Emmie Kollau, Esther Izaks, Eva Brouwer, Eva Koreman, Evelien de Bruijn, Ezgi Sahin, Fabienne Nijsten, Fleur Wallenburg, Fleur van den Breemer, Freddy van Thijn, Froukje de Both, Geartsje de Vries, Hanneke Eilander, Hannelore Zwitserlood, Harmke Pijpers, Heleen van Dijk, Helge Prinsen, Herma Niekoop, Hester Marijnis, Hester van Dijk, Ilja Maintz, Ina Brouwer-Snippe, Ingrid Corvers, Ingrid Pérez, Ingrid Bos, Isabelle Brinkman, Jacqueline Bierhorst, Jade van Doornik, Janneke Willemse, Jantien van Tol, Jasmijn van Dijk, Jeanne Kooijmans, Jolanda van Duyvenbode, José van der Wal, Judit Bos, Karin Douma, Karin van den Boogaert, Katy Sherriff, Kiki Westerhof, Kimberly van de Berkt, Kristel van Eijk, Lara Rense, Laura Koppenberg, Léonie Sazias, Lianne Joppe, Lianne Bruins, Liesbeth Strobbe, Liesbeth de Moor, Lisa Wade, Liselot Thomassen, Lois de Jong, Lone Veldhuizen, Lotje IJzermans, Lotte van Schijndel, Lucella Carasso, Lydian de Kruiff, Maaike Snoeijer, Maartje Glas, Maartje Stokkers, Maartje van Wegen, Maike van Pelt, Malini Faasen, Malou Petter, Margje Fikse, Margreet Reijntjes, Margriet Wesselink, Margriet Benak, Maria Punch, Maricha Kroeske, Marielle Dijkhuizen, Marije Zuidema, Marijke Roskam, Marijn Annema, Marisa Heutink, Marjan Koekoek, Marjolein Uitzinger, Marjolein Monsieurs, Marjolein Dekkers, Marjolein Niestadt, Marjon Keller, Marlies Hartendorf, Marlous Löffelman, Martine van Putten, Marwil Straat, Maud Schreurs, Melanie Butter, Merel van Dijk, Meta de Vries, Metha de Vos, Mieke Spaans, Mijke van Wijk, Mijke Marsman, Miranda van Holland, Miranda Dieleman, Miranda van Kralingen, Mischa Blok, Mitra Nazar, Monique Sleiderink, Myrna Goossen, Myrthe van Dijk, Natasja Morales, Natasja van der Wulp, Nelleke van der Krogt, Nicki Vet, Nicole Kuijstermans, Nicolette Schouten, Nina van den Dungen, Noor Kamerbeek, Nora Romanesco, Patricia van Liemt, Renate Wennemars, Renée Postma, Roosmarijn Reijmer, Rubinia Tjon A Sam, Sabine van der Giessen, Sharid Uppelschoten,  Shay Kreuger, Sherill Samson, Simone Wijnands, Sofie van den Enk, Sonja Kamst – de Fockert, Sophie Hilbrand, Sophie Verhoeven, Suzanne Lesquillier, Suzanne van Dedem, Suzanne Streefland, Sylvana Simons, Talitha Boogaard, Tamara Bok, Tamara Brinkman, Tessel van der Lugt, Tessel Blok, Tineke de Nooij, Tineke Verburg, Trudy Vendrig, Tuffie Vos, Vera Vingerhoeds, Veronica van Hoogdalem, Willemijn Veenhoven, Willemijn Delwel, Wyke Potjer, Wytske Kenemans en Zarayda Groenhart. [Radiowereld.NL]