Novum, Decibel en Metro starten met regiobulletin

Persbureau Novum Nieuws en Radio Decibel hebben hun samenwerking vanaf heden verder uitgebreid. Dit doen ze samen met dagblad Metro. Op de reginale zender Radio Decibel is reeds op ieder heel uur het op maat gesneden Novum bulletin te beluisteren. Nu is er ook op doordeweekse dagen op de regionale edities van Radio Decibel in Amsterdam en Rotterdam een regiobulletin te horen.

De teksten voor de regiobulletins worden aangeleverd door Metro. Novum Nieuws spreekt de teksten van de regiobulletins in. Radio Decibel is het kanaal om de luisteraar te bereiken. De regionale bulletins zijn op weekdagen te horen ’s ochtends om half 8, half 9 en half 10 en ’s middags om half 5, half 6 en half 7.

“Naast het op maat geleverde bulletin voor op het hele uur, leveren we nu opnieuw een op maat gesneden bulletin voor op de zogeheten drive-time uren. Dit zijn voor stations de drukst beluisterde uren. Dan is het uiteraard fraai dat wij een extra bijdrage mogen leveren,” aldus Dominique Makatita, sales executive bij Novum Nieuws. “Met Radio Decibel hebben we al een lange relatie en dagblad Metro gaat vanaf 1 januari 2012 al het Novum Nieuws gebruiken.”

Hans Boelen, programmaleider Radio Decibel: “Radio Decibel vindt het belangrijk om de luisteraar het nieuws te brengen uit zijn of haar omgeving. De nieuwsvoorziening was al perfect geregeld dankzij onze goede samenwerking met Novum Nieuws. Door de aansluiting van Metro bij dit samenwerkingsverband is Radio Decibel in staat om op de halve uren in de ochtend- en avondspits een op de diverse steden toegespitst nieuwsbulletin aan te bieden. Hiermee zetten Metro, Novum Nieuws en Radio Decibel een uniek product neer dat aansluit bij de doelgroep van de drie partners.”

Robert van Brandwijk, hoofdredacteur Metro: ”Dagblad Metro heeft met de edities Amsterdam en Rotterdam al een ijzersterke positie opgebouwd in die steden. Met de regionale nieuwsbulletins op Rado Decibel versterken we ons merk. De zender sluit bovendien goed aan bij de doelgroep van Metro. Novum wordt vanaf 1 januari onze nieuwsleverancier. Het is verheugend om, daarop vooruitlopend, nu al met Novum samen te werken.” [RadioWereld.NL]