‘538-feest waarschijnlijk niet op Museumplein’

De kans dat Radio 538 het Koninginnedagfeest op het Museumplein viert is volgens directeur Jan-Willem Brüggenwirth erg klein. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag heeft burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan laten weten dat hij het feest nog steeds wil verplaatsen naar een andere locatie.

“De kans dat het nog gaat lukken, is denk ik nu vijf procent. Dat is heel erg laag”, vertelt Brüggenwirth. “De burgemeester wil het aantal bezoekers op Koninginnedag in Amsterdam van 800 duizend terugdringen naar 600 duizend. De vraag is: hoe gaan we dat doen?”

Brüggenwirth gaat als alternatief onderzoeken of het feest gehouden kan worden op het plein bij congrescentrum RAI in Amsterdam. “Maar we gaan eerst kijken of het qua veiligheid nog mogelijk is om Koninginnedag te vieren op het Museumplein. Dat is wat wij het liefst willen.”

Het Koninginnedagfeest van de zender wordt al elf jaar georganiseerd en trok vorig jaar ruim 300 duizend bezoekers over de hele dag. [RadioWereld.NL/Novum]